14 Temmuz 2014 Pazartesi

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri



Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç tutanların günlük beslenme düzeni aniden değişime uğrayarak normalde 3 öğünden oluşan beslenme düzenini 2 ye indirmesi sağlıksız sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bununla birlikte sağlıksız beslenme düzeni başlar. Pilav, makarna, kırmızı et, hamur işleri, tatlılar, börekler, çörekler gibi pek çok sağlıksız besin tüketimi sağlanır. Bu nedenle fazla kilo alımı başlayarak rahatsız edici kiloların vücudumuza yerleşmesine neden olmaktadır. Kilo almamak için iftarda yemek yememe, sahur yapmadan yatmak ve güne aç bir şekilde başlamanız kilo alımına neden olmaktadır. Her iki beslenme düzeni de sağlığınızı olumsuz yönden etkileyebileceği gibi aynı zamanda aşırı kilo alımına bağlı obezliğe de neden olabilir. Bu durumun üstesinden gelebilmek adına sağlıklı, düzenli ve yeterli beslenme göstermemiz ramazanı hafif atlatacağımız gibi aynı zamanda sağlıklı beslenme düzenimizi de bozmamış olur.

Bu aylarda daha çok hamur işleri ve tatlılar çok olmakla birlikte meyve tüketimi azalmaya başlar. Su tüketimini bol miktarda sağlayın çünkü gün boyu susuz kalmış vücudumuza bolca su takviyesi yapmamızda fayda var. İftardan sahura kadar ki olan sürede su tüketimini arttırın. Yeteri kadar su tüketimi sağladığınız zaman tuvalet ihtiyacınız gelecektir. Buda vücudun yeteri kadar su depoladığının göstergesidir. Tabi ki bu durum kişiden kişiye değişebilir. Aynı zamanda su içmek böbrek ve bağırsakları hızlandıracağı gibi yemek esnasında su tüketimi yapmak da sindirim sisteminizi alt üst edebilir.


Ramazan aylarında sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız günlük almanız kaloriyi sahur ve iftar saatlerine paylaştırarak daha çok meyve ve sebze tüketimi sağlamanızda fayda var. Aynı zamanda iftardan sonra hareketsiz kalmayın, mutlaka hareket edin. Bu sayede ne kadar hareket ederseniz o kadar da kilo verimi sağlamış olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder