10 Temmuz 2014 Perşembe

Beyaz Ekmekten Uzak Durun!



Sağlıklı bir kilo verimi süreci içerisine giriyorsanız dikkat etmeniz veya gözden kaçırdığınız bir takım yiyecekler olabilir. Bunların arasında yer alan beyaz ekmek tüketimi toplumca yemesini fazla seven bir milletiz. Ancak beyaz ekmeği sevmemiz kilo alımımızdan da kaçamadığımızın göstergesidir. Bununla birlikte yapılan bir araştırmaya göre tam buğday ekmeğinden çok beyaz ekmek yemeklerden sonra geliyor ise kilo almanızda hiç de o kadar şaşılacak durumlardan değildir. Yemeğe başlamadan önce küçük bir parça ekmek ağzımıza atmak çok lezzetli ve doyurucu gelebilir. Fakat ekmek yerine salata yemiş olsaydınız hem daha az kalori almış olursunuz hem de fazla yemek yemenizi engellemiş olursunuz. Bununla birlikte yeme ve içme tüketimimize de bir o kadar özen göstermemizde fayda var. Kilo verimi sürecimizde bizlere oldukça yararı dokunmaktadır.

Düzenli olarak egzersiz ve spor programı uygulamanız kilo verimi sürecinizde vücudunuzda oluşabilecek sarkmalarında önlenmesine yardımcı olmaktadır.  Beyaz ekmek tüketimi kilo alımımıza neden olabileceği gibi ilerleyen zamanlarda daha kötü bir durum olan obezite ile karşılaşmamıza neden olmaktadır. Bu nedenle hayatımızda ki beyaz ekmek unsurunu çıkarmamız gereklidir.


Tüm yaşantımız boyunca alışkanlık haline gelen ekmek tüketmekten bir an evvel bırakmamız beklenemez fakat yavaş yavaş her geçen gün daha az ekmek tüketerek bu alışkanlığınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde ortadan kalkmayacak ise kepek ekmek gibi daha düşük kalorili ekmek tüketimlerinden tercih etmenize fayda var diyebiliriz. Bu durumun üstesinden gelebilmek adına uygulayabileceğiniz farklı alternatif yollar ile kilo verimi sürecinizi destekleyebilirsiniz. Bitkisel ürünlerden yana olan tercihler son zamanlarda pek çok kişi tarafından da oldukça uygulanmaktadır. Sizlerde sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmak istiyorsanız doğru beslenerek düzenli olarak egzersiz programınızı yapmanızda fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder