Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bademin zayıflama
üzerinde ki olumlu etkilerinin ortaya konulduğunu kanıtlamıştır. En güvenilir laboratuarlar da
test edilerek bir süreç belirlendikten sonra zaman içerisinde kil kaybı
yaşandığı gözlemlenmektedir. Uzman diyetisyenler tarafından da onay alan bu
tüketim şekli pek çok kişi tarafından uygulanarak tercihler arasında yer almaya
başladı. Özellikle bel bölgelerinde meydana gelen %15’lik incelme ile göz ile
görülür bir fark yarattığı görülmektedir.
Yıllardır yağ deposu olarak adlandırdığımız ve diyet
listelerimizden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalıştığımız badem, ceviz,
fındık, fıstık ve çekirdek gibi unsular aslında içerdiği bu yağlar diğer
yağlardan çok daha sağlıklı ve yararlıdır. Kalp ve damar hastalıklarına oldukça
yararlı olması ile birlikte yüksek kalori içerdiği için yıllardır diyet
programlarında uzak tutulmuştur. Fakat yeterli ve düzenli bir şekilde
tüketildiği zaman olumlu sonuçlar ile karşılaşmamız mümkün.
Bademin içeriğinde, potasyum, demir, kalsiyum, çinko, e
vitamini ve mineraller yer almaktadır. Aynı zamanda içerdiği amigdalin kanser
hastalıklarına karşı da koruyucu bir görev yer almaktadır. Bademi düzenli
tüketmek yaşlanmayı önlediği gibi aynı zamanda kötü kolesterollere sahip
olanlar içinde bu durumu yarıya indiriyor.
Uzun süre tok tutucu özelliği ile birlikte lif oranının da
yüksek olması bağırsakların düzenini arttırarak hızlı ve etkin bir şekilde
hareket etmelerine yardımcı olmaktadır. Badem
seçerken çiğ ve tuzsuz olanında tercih edin ve her tüketiminiz de 15 taneden
fazla olmamasına dikkat edin. Özellikle ara
öğünlerde tercih etmeye özen gösterin.
Aynı zamanda bademi meyveler ile birlikte tükettiğiniz zaman
glisemik indeksi düşürerek daha az kalori almakla birlikte aynı zamanda uzun
sürede tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Pek çok kişinin tercihleri arasında
yer alabilecek olan badem, sağlıklı diyet programlarında da yavaştan boy
göstermeye başladı.
0 yorum:
Yorum Gönder