8 Ağustos 2014 Cuma

Badem Yiyerek Zayıflamak Mümkün mü?

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bademin zayıflama üzerinde ki olumlu etkilerinin ortaya konulduğunu kanıtlamıştır. En güvenilir laboratuarlar da test edilerek bir süreç belirlendikten sonra zaman içerisinde kil kaybı yaşandığı gözlemlenmektedir. Uzman diyetisyenler tarafından da onay alan bu tüketim şekli pek çok kişi tarafından uygulanarak tercihler arasında yer almaya başladı. Özellikle bel bölgelerinde meydana gelen %15’lik incelme ile göz ile görülür bir fark yarattığı görülmektedir.


Yıllardır yağ deposu olarak adlandırdığımız ve diyet listelerimizden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalıştığımız badem, ceviz, fındık, fıstık ve çekirdek gibi unsular aslında içerdiği bu yağlar diğer yağlardan çok daha sağlıklı ve yararlıdır. Kalp ve damar hastalıklarına oldukça yararlı olması ile birlikte yüksek kalori içerdiği için yıllardır diyet programlarında uzak tutulmuştur. Fakat yeterli ve düzenli bir şekilde tüketildiği zaman olumlu sonuçlar ile karşılaşmamız mümkün.

Bademin içeriğinde, potasyum, demir, kalsiyum, çinko, e vitamini ve mineraller yer almaktadır. Aynı zamanda içerdiği amigdalin kanser hastalıklarına karşı da koruyucu bir görev yer almaktadır. Bademi düzenli tüketmek yaşlanmayı önlediği gibi aynı zamanda kötü kolesterollere sahip olanlar içinde bu durumu yarıya indiriyor.
Uzun süre tok tutucu özelliği ile birlikte lif oranının da yüksek olması bağırsakların düzenini arttırarak hızlı ve etkin bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmaktadır.  Badem seçerken çiğ ve tuzsuz olanında tercih edin ve her tüketiminiz de 15 taneden fazla olmamasına dikkat edin.  Özellikle ara öğünlerde tercih etmeye özen gösterin.



Aynı zamanda bademi meyveler ile birlikte tükettiğiniz zaman glisemik indeksi düşürerek daha az kalori almakla birlikte aynı zamanda uzun sürede tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Pek çok kişinin tercihleri arasında yer alabilecek olan badem, sağlıklı diyet programlarında da yavaştan boy göstermeye başladı.

0 yorum:

Yorum Gönder